Annons

Skådespelaren Carina Boberg död

Tv • Publicerad 3 juni 2020

Skådespelerskan Carina Boberg, känd från Göteborgs stadsteater och tv-serien "Rena rama Rolf", har gått bort vid 68 års ålder efter en tids sjukdom, skriver Göteborgs-Posten.

– Hon har betytt ovärderligt mycket, hon var en varm och levande människa, säger Pontus Stenshäll, konstnärlig ledare på Göteborgs stadsteater, till tidningen.

Annons

Carina Boberg var anställd på teatern 1983–2019, där hon bland spelade Marguerite Duras i "Smärtan" och farmodern i "Fanny och Alexander".

Hon fick sitt breda publika genomslag i komediserien "Rena rama Rolf" som sändes i TV4 1994–1998. Boberg spelade Lasse Brandebys (Rolf) hustru Bettan i serien.

Pontus Stenshäll säger att Göteborgs stadsteater kommer att placera en minnesbok i receptionen i vilken allmänheten kan skriva i från och med onsdagen.

Rättad: I en tidigare version förekom ett felaktigt namn på en föreställning.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons