Annons

Snabba cash för konsttjuvar

Från tung och hårdkokt prosa till en lätt kåserande stil. Den uppburne bestsellerförfattaren Jens Lapidus testar att skriva för barn.
bokrecension • Publicerad 13 juni 2020
Detta är en recension i Kristianstadsbladet. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.

Konstkuppen

Kapitelbok

Författare: Jens Lapidus

Illustrationer: Gustaf Lord

Förlag: Bonnier Carlsen

Efter att ha skapat flera verklighetsnära och mörka romaner som utspelar sig i den kriminella världen, debuterar Jens Lapidus som barnboksförfattare.

Han är mannen bakom succén ”Snabba cash”, nu också ansvarig för två böcker om Dillstaligan: ”Konstkuppen” och ”Juvelkuppen”. Stilen är lätt kåserande, med stark dragning till att vara underhållande.

”Tillsammans kastar de sig ut i äventyr som inte alltid befinner sig inom lagens råmärken, men de har ett socialt patos och står upp för sin egen rätt.”
Annons

Introverte och intelligente Jonathan, intresserad av att uppfinna saker, blir kompis med sin nya klasskamrat Zascha, extrovert, yvig och stundtals glatt amoralisk.

Tillsammans kastar de sig ut i äventyr som inte alltid befinner sig inom lagens råmärken, men de har ett socialt patos och står upp för sin egen rätt.

I ”Konstkuppen”, som inleder serien om Dillstaligan, ironiserar Jens Lapidus över modernismen. Hans egen estetik parkerar tryggt på en traditionell grund.

Peter GrönborgSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons