Annons

Sommarturnén: Sara Parkman letar i myllan

När Sara Parkman åker på turné packar hon ned hörlurar och bra böcker.
– Sommarturnén är viktig eftersom så många nya spelställen brukar dyka upp i myllan, säger hon.
Nöje • Publicerad 12 juni 2023
Sara Parkman. Arkivbild.
Sara Parkman. Arkivbild.Foto: Tim Aro/TT

Sara Parkman stannar till på 18 orter i Sverige och Norge på sin sommarturné. Med sig har hon en Grammis för årets folkmusik och låtarna från förra årets hyllade album "Eros agape philia".

Sommarturnén beskriver hon som viktig för henne som artist:

Annons

– Eftersom så många nya spelställen brukar dyka upp i myllan under sommaren och man på det viset får besöka nya platser och publiker, säger hon.

Att välja ett favoritställe i Sverige att spela på tycker hon däremot är omöjligt:

– Sverige är ett såpass stort land så förutsättningarna ser så olika ut, och det är väldigt roligt att upptäcka denna mångfald genom turnerande. Till exempel Norrbotten och Närke är olika landskap och det är ett privilegium att få möta det.

"Små musikaliska underverk"

TT: Vilken är den bästa konsert du själv har sett?

– Det går faktiskt inte att välja för det sker små musikaliska underverk mest hela tiden tycker jag. Men förra året tyckte jag det var otroligt att lyssna till Anna von Hausswolffs orgelkonsert i Katarina kyrka.

TT: Vad kan du inte vara utan på en turné?

– Mitt turnésällskap, annars skulle livet vara väldigt ensamt. Samt hörlurar och bra böcker.

"Vila i mellanrummen"

TT: Hur mycket sömn får du?

– Det blir halvbra med sömn eftersom man oftast lägger sig ganska sent och går upp tidigt för att åka vidare till nästa stopp. Och hjärnan är på högvarv så det kan vara svårt att slappna av. Man får vila i mellanrummen.

TT: Vad äter du helst på en turné?

Annons

– Varierad mat, haha. Bäst är när arrangören lagat mat själv och bjuder på. Grönsaker är väl nyttigt och gott? Och filmjölk!

TT: Vad är det första du gör när du kommer hem igen?

– Kollar så att blommorna har det bra och träffar min familj och vänner. Tvättar kläder och njuter av att laga egen mat.

Fakta: Turnéplan

17/6 Ställberg, 1/7 Saltoluokta, 4/7 Åtvidaberg, 5/7 Borgholm, 6/7 Grebbestad, 7/7 Tossene, 8/7 Sunne, 14/7 Tvååker, 20/7 Mariestad, 22/7 Trondheim, 28/7 Östersund, 10/8 Göteborg, 12/8 Lund, 13/8 Malmö, 23/8 Uppsala.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons