Annons

Spelmässan Grow Gaming får digital premiär

Spel • Publicerad 2 mars 2021
Spelmässan Grow gaming får en digital premiär. Pressbild.
Spelmässan Grow gaming får en digital premiär. Pressbild.Foto: Grow gaming

Nystartade gamingmässan Grow Gaming får digital premiär, och hålls den 18–19 juni. Framöver ska mässan hållas på Malmö Arena och digitalt, men på grund av coronapandemin blir den första mässan helt digital.

"Premiäreventet kommer att påminna om ett interaktivt tv-spel där du spelar huvudrollen och kan navigera runt i spelet, det vill säga på mässan, besöka olika rum och montrar, chatta med utställare såväl som andra besökare, testa spel och utmana andra gamers och influencers", säger projektledaren Karin Westlund i ett pressmeddelande.

Annons

Utställningar blandas med bland annat paneldebatter, livespel, uppvisningsturneringar och rekryteringar. Biljetterna kommer att kosta runt fem euro för besökare och ska släppas efter påsk.

Planen är att Grow Gaming ska bli ett årligt evenemang i Malmö och locka 60 000 besökare år 2023. Tanken är att festivalen ska bli Nordens största för e-sport och gaming.

Rättad version: I en tidigare version av texten uppgavs fel månad för mässan.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons