Annons

Spindelmannen svingar sig till biotoppen i USA

Film • Publicerad 4 juni 2023
Oscarsvinnaren Daniel Kaluuya, som gör en av rösterna i filmen, poserar på premiären i London tidigare i veckan.
Oscarsvinnaren Daniel Kaluuya, som gör en av rösterna i filmen, poserar på premiären i London tidigare i veckan.Foto: Vianney Le Caer/AP/TT

Den senaste filmen om Spindelmannen, "Spider-Man: Across the spiderverse", har haft stora framgångar bland den nordamerikanska biopubliken under sin premiärhelg.

Filmen har spelat in 121 miljoner dollar, motsvarande 1,3 miljarder kronor, i biljettintäkter. Det är den näst största premiärhelgen för en biofilm i Nordamerika i år, räknat i biljettintäkter. Endast "Super Mario bros. filmen" klår den.

Annons

Den animerade filmen är en uppföljare till 2018 års överraskningssuccé "Spider-Man: Into the spiderverse" och följer en alternativ Spindelmannen jämfört med den publiken är mest bekant med, Peter Parker. I de animerade filmerna är det i stället tonåringen Miles Morales som svingar sig runt i New York i spindeldräkt.

Filmen från 2018 belönades med en Oscar för bästa animerade film.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons