Annons

Spotify avslöjar höstens poddsatsningar

Margaux Dietz, sitcom-podd och dokumentärserie. Det är några av nyheterna när Spotify presenterar höstens poddsatsningar.
Podcast • Publicerad 1 september 2021
Margaux Dietz är i höst aktuell med Spotify-podden "Alexas värld" som är baserad på Youtube-profilens kommande debutroman.
Margaux Dietz är i höst aktuell med Spotify-podden "Alexas värld" som är baserad på Youtube-profilens kommande debutroman.Foto: Christine Olsson/TT
Edvin Törnblom, Tina Pourdavoy, Jacques Karlberg, Vera Herngren och Christoffer Nyqvist spelar huvudrollerna i Spotifys nya poddserie "Stammis".
Edvin Törnblom, Tina Pourdavoy, Jacques Karlberg, Vera Herngren och Christoffer Nyqvist spelar huvudrollerna i Spotifys nya poddserie "Stammis".Foto: Christine Olsson/TT
Journalisten Soraya Hashim tar över som programledare för Spotify-podden "Sekter". Arkivbild.
Journalisten Soraya Hashim tar över som programledare för Spotify-podden "Sekter". Arkivbild.Foto: Hanna Franzén/TT

I oktober kommer Youtube-profilen och influencern Margaux Dietz debutroman om singeltjejen Alexa. Samtidigt släpps den nya Spotify-podden "Alexas värld" – ett slags vidareutveckling av boken där Dietz introducerar romanens universum och själv spelar huvudrollen tillsammans med flera kända gästskådespelare.

Spotify fortsätter sin satsning på dramatiserade poddar med "Stammis", som beskrivs som en "sitcom-podcast" och handlar om fem unga vuxna som hänger på en favoritbar. I rollerna syns bland andra Edvin Törnblom, Vera Herngren och Jacques Karlberg.

Annons

Mer humor blir det i Fatima Hellgren Camara och Olle Jilkéns nya podd "Välkommen till ön", i vilken de två uppstickarkomikerna diskuterar störiga vanor och vilka som förtjänar att skickas till en öde ö.

Satsar på videopodd

I höst lanserar Spotify också sin första svenska satsning på podd med video, när komikern Filip Dikmen fortsätter att fråga ut svenska artister i andra säsongen av "Bakom micken med Filip Dikmen".

En annan nyhet är att Alex Letic lämnar rollen som programledare för den populära podden "Sekter", som hade premiär på Spotify i januari 2020. Ny programledare blir journalisten Soraya Hashim.

Dödsfall i Slussen

Flera Spotify-poddar har premiär med nya säsonger under hösten, däribland "Rollspelsklubben" med Isak Jansson, "Gynning och Berg hittar sig själva" med Carolina Gynning och Carina Berg samt "Raseriet" med Fanna Ndow Norrby och Amie Bramme Sey.

Även dokumentärsatsningen "Spotify dok" finns bland poddarna som återvänder i höst. Den sex avsnitt långa serien "Gabrielland" produceras av journalisten och "Creepypodden"-veteranen Jack Werner och handlar om 13-årige Gabriel, som 2010 hittades död i ett schakt nära Slussen i Stockholm.

Fakta: Poddnyheter på Spotify

1/9 "Bakom micken med Filip Dikmen" – Spotifys första svenska satsning på podd med video.

2/9 "Spotify dok" producerat av Jack Werner – om 13-årige Gabriel Erlandssons tragiska död i ett schakt nära Slussen i Stockholm.

3/9 "Välkommen till ön" – podd av nya humortalangerna Fatima Hellgren Camara och Olle Jilkén.

6/9 "Lyssna tjejer" – ny podd av "Pinkroom"-grundaren Roba Kadem.

7/9 "Sekter" – nu med Soraya Hashim som programledare.

15/9 "Stammis" – en sitcom i poddformat, med bland andra Edvin Törnblom och Vera Herngren.

Oktober "Alexas värld" – podd där Margaux Dietz låter lyssnarna följa med in i den värld som hon skapat i sin kommande skönlitterära debutbok "Alexa".

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons