Annons

Stadsteatern på plats igen i höst – jubilerar

Teater • Publicerad 12 maj 2020
"Det stora teaterkalaset" i regi av Sissela Kyle är en av alla premiärer som äger rum när Kulturhuset Stadsteatern öppnar igen i höst. Pressbild.
"Det stora teaterkalaset" i regi av Sissela Kyle är en av alla premiärer som äger rum när Kulturhuset Stadsteatern öppnar igen i höst. Pressbild.Foto: Carl Thorborg

Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm firar 60 år av skratt, svett och tårar i höst och firar med föreställningen "Det stora teaterkalaset" i regi av Sissela Kyle. Renoveringen av teatern ska vara klar i höst, med undantag för Stora scenen, som öppnar först december.

Invigning är planerad till den 18 september, även om läget är fortsatt oklart.

Annons

"Vi behåller våra generösare avbokningsregler tills vidare. Skulle restriktionerna inte lättas på till hösten så får vi lägga upp det på ett annat sätt", säger Jesper Larsson, VD Kulturhuset Stadsteatern i ett pressmeddelande.

På repertoaren i höst märks Harold Pinters "Drivhuset" med Peter Andersson i huvudrollen, Alejandro Leiva Wengers nyskrivna "Pappas födelsedag" och "Status quo" av den tyska dramatikern Maja Zade. "Min fantastiska väninna" får nypremiär och den 4 december får "Kulla-Gulla" urpremiär på Stora scenen.

"Serotonin" med Sven Ahlström, Lucas Svenssons dramatisering av Michel Houellebecqs roman, som redan haft digital premiär får nypremiär på Lilla scenen den 17 december.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons