Annons

Startfältet i "Sveriges tolva" klart

Eurovision Song Contest • Publicerad 11 maj 2020
Melodifestivalens vinnare The Mamas är mellanakt i "Sveriges tolva". Arkivbild.
Melodifestivalens vinnare The Mamas är mellanakt i "Sveriges tolva". Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Startfältet i "Sveriges tolva", eller "mini-Eurovision", är fastställt sedan tittarnas röster i Melodifestivalens app har sammanställts, skriver Aftonbladet.

Samtliga nordiska länder, samt förhandsfavoriter som Island, Ryssland och Bulgarien, återfinns i uppställningen, som ser ut som följer: Azerbajdzjan, Storbritannien, Danmark, Estland, Australien, Litauen, Nederländerna, Spanien, Polen, Tyskland, Belgien, Island, Norge, Irland, Frankrike, Malta, Finland, Bulgarien, Georgien, Grekland, Schweiz, Österrike, Israel, Italien och Ryssland.

Annons

Sveriges bidrag "Move", framförd av The Mamas, framförs "utom tävlan" som mellanakt i programmet.

Det blir som bekant ingen fullvärdig Eurovision Song Contest i år, men i mastodontarrangemangets frånvaro arrangeras en tv-sänd hyllningskväll i Nederländerna, som skulle ha stått som värdnation den 16 maj.

Dessförinnan ska SVT:s ersättningsprogram "Sveriges tolva" sändas den 14 maj.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons