Annons

Stort intresse för Zelenskyjs tv-serie

Intresset för den tv-serie som Volodymyr Zelenskyj hade huvudrollen i, innan han blev president i Ukraina, ökar över världen, skriver bland andra .
Ukrainakriget • Publicerad 4 mars 2022
Volodymyr Zelenskyj i en scen i komediserien "Folkets tjänare", från 2015.
Volodymyr Zelenskyj i en scen i komediserien "Folkets tjänare", från 2015.Foto: Efrem Lukatsky/AP/TT

I komediserien ”Folkets tjänare”, från 2015, spelar Zelenskyj historieläraren Vasiliy Petrovich Goloborodko som, något slumpmässigt, blir president i Ukraina.

Efter den ryska invasionen av Ukraina, för drygt en vecka sedan, har intresset för komediserien ökat och förfrågningar om att köpa rättigheterna kommer in från hela världen, bland annat har Storbritannien, Frankrike och Finland hittills köpt rättigheterna och även SVT ska ha visat intresse.

Annons

– Det ringer hela tiden och ett femtontal länder har redan köpt serien. Essensen i serien är ju krocken mellan en hederlig historielärare och förväntningar från det korrumperade etablissemanget. Det var ju serien som gjorde honom till president och hans parti heter ju också "Folkets tjänare", så jag förstår att folk är nyfikna, säger Nicola Söderlund, på Eccho Rights i Stockholm till DN.

Eccho Rights, som äger distributionsrättigheterna och har kontor på flera håll i världen, har meddelat att man kommer skänka 50 000 euro, motsvarande nästan 540 000 kronor, av intäkterna från försäljningen till ukrainska Röda korset.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons