Annons

Stort tryck på stöd till konsertverksamhet

Musik • Publicerad 5 maj 2022
Jens Lekman är en av dem som får stöd av Kulturrådet. Arkivbild.
Jens Lekman är en av dem som får stöd av Kulturrådet. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

Söktrycket är högt när Kulturrådet nu delar ut projektbidrag till konsertverksamhet, i efterdyningarna av coronapandemin. Sammanlagt får 91 aktörer dela på 7,9 miljoner.

"Det höga söktrycket tyder på att det finns förutsättningar för en efterlängtad återstart inom musiklivet efter pandemin. Förhoppningsvis lockar konserterna mycket publik också", säger Jakob Eknor, handläggare på Kulturrådet i ett pressmeddelande.

Bidraget är tänkt att leda till ett varierat konsertutbud i hela landet, och även möjliggöra utlandskonserter för svenska musikgrupper. 19 län finns representerade bland sökningarna. Bland de beviljade bidragen syns bland andra Alternativfesten i Sandviken, Svensk blåsmusikfestival i Linköping och Jens Lekman, som ska spela med lokala ungdomsorkestrar i USA.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons