Annons

Svensk speljätte skrotar kanadensisk studio

Spel • Publicerad 2 november 2022
Från "Deus ex: Mankind divided" som kom 2016. Pressbild.
Från "Deus ex: Mankind divided" som kom 2016. Pressbild.Foto: Eidos-Montreal/Square Enix

Ett halvår efter att den svenska speljätten Embracer Group köpt den kanadensiska spelstudion Onoma läggs den nu ner, skriver Dagens industri.

Onoma hette till för bara tre veckor sedan Square Enix Montreal och förvärvades av Embracer i våras tillsammans med företagen Crystal Dynamics och Eidos Montreal för sammanlagt 300 miljoner dollar, motsvarande 3,3 miljarder kronor.

Annons

En del av personalen får nu flytta till Eidos som förblir intakt, enligt Bloomberg som först rapporterade om nyheten.

För Di avböjer Embracers vd Lars Wingefors att kommentera något utöver att "fokus just nu är att ta hand om de anställda".

Samtidigt avslöjar Bloomberg-reportern Jason Schreier på Twitter att Eidos Montreal arbetar med ett nytt actionäventyr i "Deus ex"-serien och att detta befinner sig "väldigt, väldigt tidigt" skede i utvecklingen. Eidos jobbar även på ett helt nytt spel samtidigt som man skrotat planerna på ett "Stranger things"-inspirerat äventyr om "ungar på cyklar", skriver Schreier.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons