Annons

SVT om teknikstrulet: Svajigt

Melodifestivalen • Publicerad 13 mars 2021
Anette Brattström, projektledare för Melodifestivalen, fick ta emot frågor om teknikstrulet på presskonferensen efter finalen. Arkivbild.
Anette Brattström, projektledare för Melodifestivalen, fick ta emot frågor om teknikstrulet på presskonferensen efter finalen. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Christer Björkmans sista Melodifestival stördes av teknikstrul. När Storbritanniens och Schweiz jurygrupper skulle presentera sina poäng hördes plötsligt inte ljudet.

– De hade tryckt in sina lurar istället. Det var "airpods" istället för att köra trådlurar vilket hade ställt till det på något sätt, säger Christer Björkman på presskonferensen.

Annons

Men Björkman verkar ändå ta relativt lätt på problemet. Han bryter ihop i ett skratt och kommenterar det hela med ordet "teknik".

Anette Brattström, projektledare för Melodifestivalen, säger att SVT hade testat tekniken innan, men då hade de två jurygrupperna använt ljudet direkt från datorn som "lät nästan ännu sämre".

– Det kändes svajigt, säger Anette Brattström om tekniken.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons