Annons

"The Flash"-skådespelare sparkas från serien

Tv • Publicerad 8 juni 2020
En rad gamla Twitterinlägg med rasistiska och misogyna uttalanden har kostat skådespelaren Hartley Sawyer jobbet i superhjälteserien "The Flash". Arkivbild.
En rad gamla Twitterinlägg med rasistiska och misogyna uttalanden har kostat skådespelaren Hartley Sawyer jobbet i superhjälteserien "The Flash". Arkivbild.Foto: Matt Rourke/AP/TT

Skådespelaren Hartley Sawyer, som har spelat rollfiguren Ralph Dibny i superhjälteserien "The Flash", får sparken sedan en rad av hans gamla Twitterinlägg, innehållande rasistiska och misogyna uttalanden, grävts fram.

"Hartley Sawyer kommer inte att återvända i säsong sju av 'The Flash'. Vi tolererar inte nedvärderande uttalanden som riktar in sig på ras, etnicitet, nationellt ursprung, genus eller sexuell läggning. Sådana uttalanden strider mot våra värderingar", säger tv-bolagen The CW och Warner Bros TV samt producenten Eric Wallace i ett gemensamt uttalande.

Annons

Inläggen skrevs innan Sawyer fick rollen i serien. Hans Twitterkonto har sedermera raderats, men skärmdumpar av inläggen har cirkulerat de senaste två veckorna, skriver The Hollywood Reporter.

I ett uttalande på Instagram ber Sawyer om ursäkt: "Jag skäms för att jag vid den tidpunkten var kapabel till att få uppmärksamhet på ett vidrigt sätt. Jag ångrar det djupt. Det är inte ett acceptabelt beteende."

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons