Annons

Tonsättaren Lars Åke Lundberg död

Musik • Publicerad 12 juni 2020
Prästen, tonsättaren och författaren Lars Åke Lundberg, är död. Arkivbild.
Prästen, tonsättaren och författaren Lars Åke Lundberg, är död. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Prästen, tonsättaren och författaren Lars Åke Lundberg, är död, skriver Dagen. Under sitt yrkesliv tonsatte han bland annat psalmen "Guds kärlek är som stranden och som gräset", som är en av de mest flitigt sjungna i Svenska kyrkan, och han har även översatt psalmen "Dina händer är fulla av blommor".

Lars Åke Lundberg arbetade även under en period som fängelsepräst på Österåkeranstalten och som kyrkoherde i Kungsholms församling i Stockholm. Han skapade också nya gudstjänstformer, bland annat en jazzgudstjänst, som kom att bli omtalad i slutet på 1960-talet.

Annons

Som vissångare och tonsättare gav han under 1960- och 70-talen ut sju skivor och han gav även ut en rad böcker– däribland "Bönen – hoppets språk", "Barnet" och "Handbok i predikan".

Lars Åke Lundberg blev 84 år.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons