Annons

Trummisen i ikoniska Scream har avlidit

Musik • Publicerad 21 september 2023
Samma vecka som Scream utannonserat ett nytt album – där Dave Grohl gästspelar – kom beskedet att trummisen Kent Stax avlidit. Arkivbild.
Samma vecka som Scream utannonserat ett nytt album – där Dave Grohl gästspelar – kom beskedet att trummisen Kent Stax avlidit. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Kent Stax, trummis i punkbandet Scream, har avlidit. Beskedet kom bara ett dygn efter att bandet meddelat att de ska ge ut sitt första album på 30 år, enligt NME.

Bandmedlemmarna Pete och Franz Stahl meddelade sorgebeskedet på onsdagen och uppgav att Stax avlidit till följd av cancer.

Annons

"Han var unik. Förutom att han var en riktigt skicklig och unik trummis var han även en duktig fiskare, begåvad snickare och en ivrig tågentusiast."

Det nya albumet "DC Special" planeras att släppas den 10 november. I samband med nyheten om kommande albumet och återföreningen uppgav man datum för bandets kommande turné.

Bandet har inte fattat beslut om huruvida de ska ställa in eller skjuta upp turnén.

Det var 1981 som Kent Stax gick med i det alldeles nybildade bandet Scream, som kom att bli en pionjär inom hardcore-punken. Han medverkade på tre album och lämnade över stafettpinnen till Dave Grohl sju år senare. Stax återvände då och då till bandet. Deras senaste album "Fumble" släpptes 1993.

Dave Grohl finns bland gästartisterna på nya albumet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons