Annons

Tsushima hedrar spelskapare med utnämningar

Den japanska ön Tsushima har utsett två av spelskaparna bakom Playstationspelet "Ghost of Tsushima" till permanenta turistambassadörer.
Spel • Publicerad 9 mars 2021
Sucker Punch jobbade mycket med att skapa vackra miljöer i sitt "Ghost of Tsushima". Pressbild.
Sucker Punch jobbade mycket med att skapa vackra miljöer i sitt "Ghost of Tsushima". Pressbild.Foto: Sony/TT

Det rör sig om regissören Nate Fox och den kreativt ansvarige Jason Connell som föräras med titlarna, för att de via spelet har bidragit till att "sprida Tsushimas namn och historia till hela världen på ett så underbart sätt", enligt borgmästaren Hiroki Hitakatsu, rapporterar sajten Videogameschronicles.

"Det här är nästan svårt att smälta", säger en tacksam Jason Connell på Twitter.

Annons

Det är första gången titlarna getts till någon som spridit kunskapen om ön via sina verk. Framgångarna med spelet gör också att ön smider planer på en ny turistkampanj, som pekar ut nyckelplatser och ska locka intresserade till ön när restriktionerna lättar.

"Ghost of Tsushima" utvecklades av Sonys utvecklingskontor Sucker Punch i Seattle, USA och släpptes i somras. Det hade i november sålts i fem miljoner exemplar, uppgav Sony i höstas för The New York Times.

Spelet skildrar samurajen Jin som försöker att rädda sin hemö från den första mongoliska invasionen år 1274.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons