Annons

Tv-älgarna gör succé – återvänder 2021

Tv • Publicerad 11 maj 2020
Älgarna har inte fått nog. Nästa år gör de "slow-tv" igen. Arkivbild.
Älgarna har inte fått nog. Nästa år gör de "slow-tv" igen. Arkivbild.Foto: Heiko Junge / NTB/TT

"Den stora älgvandringen" är avslutad och årets omgång visade sig bli minst lika populär som i fjol – med över tio miljoner starter på SVT Play. Nu meddelar SVT att det blir även en tredje omgång, nästa år. "Slow-tv"-satsningen har utspelat sig sedan i påskas i de ångermanländska skogarna, kring Kullberg där älgar har vandrat och simmat på samma plats sedan stenåldern.

– Årets älgvandring har varit väldigt fin, i de tider med corona när folk sitter hemma. Vi gick igång mycket tidigare än vad som var tänkt vilket i sin tur inte levererade några älgar. Men jag tror att det var viktigt att vi drog igång då, det är många som har uppskattat det, säger projektledaren Johan Erhag till SVT Västernorrland.

Till nästa år funderar SVT nu över hur de ska ta till sig av publikens synpunkter och engagemang, som har varit stort med mejl och frågor på Facebook.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons