GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vaccinkrav för att se pjäser på Broadway

För att sitta i publiken på Broadway i New York framöver behöver man ha vaccinerat sig mot covid-19, meddelar . Krav på munskydd under föreställningarna införs också, sedan smittspridning av deltavarianten tagit fart i USA:s största stad.
Nöje • Publicerad 30 juli 2021
När Broadway öppnar upp igen ställs krav på att både de anställda och alla i publiken är vaccinerade. Arkivbild.
När Broadway öppnar upp igen ställs krav på att både de anställda och alla i publiken är vaccinerade. Arkivbild.
Foto: Evan Agostini/AP/TT

Det klassiska teaterdistriktet har samtidigt infört vaccinationskrav för alla anställda. Kravet är en del i de säkerhetsrutiner som fackförbundet Actors’ Equity Association och branschorganisationen Broadway League har enats om. Man har också beslutat att alla anställda ska testas en gång i veckan.

Reglerna gäller åtminstone fram till oktober och införs på alla 41 Broadwayteatrar. Munskydd måste vara på, förutom om man äter och dricker. Däremot finns det undantag för människor som "av medicinska eller religiösa skäl inte kan vaccinera sig", samt barn under tolv år. Dessa måste i stället visa upp ett färskt negativt test för att bli insläppta.

Även mediebolaget Netflix har infört vaccinationskrav på sina amerikanska produktioner. Kravet gäller i den så kallade "zon A" där skådespelarna befinner sig under inspelning.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.