Annons

Wolverine och Spider-man på gång till PS5

Det har hittills varit ganska tunt med kioskvältare till Playstation 5. Det vill Sony ändra på. I en videopresentation visades två nya Marvel-spel upp, där man också avslöjade att en klassisk "Star wars"-titel görs om från grunden.
Spel • Publicerad 10 september 2021
Välkända klor från Marvels universum dyker upp på Playstation 5 någon gång i framtiden. Pressbild.
Välkända klor från Marvels universum dyker upp på Playstation 5 någon gång i framtiden. Pressbild.Foto: Sony/TT
Både Miles Morales och Peter Parker drar på sig trikåerna i "Spider-Man 2". Pressbild.
Både Miles Morales och Peter Parker drar på sig trikåerna i "Spider-Man 2". Pressbild.Foto: Sony/TT
Nya Kaledoniens musik, landskap och röster återfinns i "Tchia". Pressbild.
Nya Kaledoniens musik, landskap och röster återfinns i "Tchia". Pressbild.Foto: Awaceb/TT
Mycket är sig likt i uppföljaren till "God of war", där ragnarök verkar närma sig. Pressbild.
Mycket är sig likt i uppföljaren till "God of war", där ragnarök verkar närma sig. Pressbild.Foto: Sony/TT
"Knights of the old republic" får nytt liv efter nästan 20 år. Pressbild.
"Knights of the old republic" får nytt liv efter nästan 20 år. Pressbild.Foto: Sony/TT

Regn, neon och urbana miljöer i massor. Det är vad spelskaparna fokuserar på när de vill visa upp vad den nya konsolgenerationen kan prestera.

Sony betonar i sin videopresentation State of play att man fortsätter på den inslagna vägen med exklusiva titlar från de egna studiorna framöver. Där får Insomniac en fortsatt bärande roll. Den Kalifornienbaserade studion har redan släppt "Spider-Man: Miles Morales" och "Ratchet & Clank" till den vita konsolen. Studion får fortsatt förtroende med Marvellicencen, och presenterade "Spider-Man 2", fullängdsuppföljaren till succén från 2018. Venom ser ut att bli antagonisten, och till sin hjälp mot den långtungade varelsen får Peter Parker Miles Morales.

Annons

Men Insomniac arbetar även med ett spel med Wolverine i huvudrollen. Men mer än så är inte känt om det spelet, som antagligen ligger några år fram i tiden.

Bilar, svärd och skjutvapen

För den som gillar att pilla med glänsande bilar bjöd Polyphony på mer ur den sjunde inkarnationen av "Gran turismo", där de snabba bilarna ska köras i stadskärnor, öken och snö, av en ny trailer att döma.

Även studior som inte ägs av Sony fick uppmärksamhet under videopresentationen. Sydkoreanska Shift up visade "Project Eve", som presenterades för två år sedan, men som det sedan dess har varit tyst om. Jorden har övergivits, men den svärdsvingande soldaten Eve återvänder för att bekämpa monster i tredjepersonsvyn.

Amerikanska Gearbox behåller humorn och den grafiska stilen från "Borderlands" i kommande "Tiny Tina's wonderlands", som blandar "metal, magi – och skjutvapen" när det kommer den 25 mars nästa år.

Inspiration från ögrupp

En mystisk portal öppnas i Luminous "Forspoken", där huvudpersonen Frey Holland flyttas till en alternativ värld. Ambitionerna är skyhöga, den japanska utvecklaren har tidigare sagt att man vill ha "den högsta visuella kvaliteten" hittills i ett spel som utspelas i en öppen värld.

Nya Kaledonien nämns sällan i spelsammanhang, men Stillahavsögruppen har inspirerat till "Tchia", som tar gitarrspelandet från "The last of us: Part II" och blandar det med Disneyfilmen "Vaiana" och "Breath of the wild". Spelet släpps till Playstation och pc nästa år.

Nästa år väntas också "God of war: Ragnarok" komma och för första gången visades några klipp upp från spelet, som förutom ett gäng nya asagudar även kommer att innehålla en vargdriven släde.

Lucasfilm Games och Aspyr nöjde sig däremot med att visa upp en tänd ljussabel. Men mer än så behöver kanske inte "Star wars"-fans, när det står klart att den klassiska rollspelet "Knights of the old republic" från 2003 görs om från grunden.

"Våra stora mål med detta är att ta historien till en modern publik och få den att ha lika stor påverkan i dag som för spelare när den ursprungligen lanserades", säger Aspyrs Ryan Treadwell till starwars.com.

När spelet släpps till Playstation 5 och pc står skrivet i stjärnorna.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons