Annons
Nyheter

Först i måli Dakar

Nyheter • Publicerad 24 januari 2004

UTMANING. Söndagen den 18 januari gick deltagarna i världens tuffaste rally i mål vid Dakar. Men då hade Christer Gerlach från Stenhamra redan varit i mål och vänt och kört hela vägen hem till Sverige igen.

– Rallyfolket kör ju bara i ena riktningen, säger Christer som redan finns i Guinness rekordbok för sina många biläventyr runt hela jorden.

Annons

Christer körde sammanlagt 2 046 mil genom tio länder.

– Rallyåkarna var ju omgivna av en armé med servicefolk i vita rockar, säger han. Jag körde helt ensam.

Rallyt kallas ibland för Dödsrallyt på grund av alla olyckor. Det går genom västra Sahara och anses vara extremt svårt och farligt. Tuffaste sträckorna går genom Mauretanien och Mali.

Christer körde en standardbil. Fast inte vilken som helst, utan en fyrhjulsdriven Volkswagen Touareg med turbo-diesel. Han hade inga reservdelar utom några glödlampor, säkringar, luftfilter och två extrahjul.

Inga växlar från Saab

VÄXLAR. Nej, det blir ingen växellåda från Saab i GM:s nya Kappa-plattform. I stället blir det en femstegad manuell Aisin-växellåda.

Plattformen skall användas inom hela GM-koncernen och kan på sikt bli aktuell också för Saab, men några sådana beslut är enligt Saab-chefen Peter Augustsson inte fattade.

(TT Spektra)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons