Annons

Koncernen klarade sig undan krisen

Malmberggruppen har klarat sig från att tippa över krönet till lågkonjunkturens branta utförsbacke. Koncernen har i stället vuxit de kärva tiderna till trots.
Näringsliv • Publicerad 27 augusti 2009

– Vi närmar oss 130 anställda och vi är på väg mot 300 miljoner kronor i årsomsättning. Vi har nyligen anställt flera projektledare. Vi har ännu ingen känning av finanskrisen som drabbar många andra. Vi ser stadigt ökande efterfrågan på våra produkter och tjänster, säger Peter Bäckström, affärsområdeschef på Malmberg Geoenergi.

Malmberg är ett familjeföretag i femte generationen som sysslar med miljöhantering. Det är en bransch som drabbats lindrigare än andra av nedgången i ekonomin.

– Miljöfrågan har ju kommit otroligt mycket i fokus och står på agendan nästan varje dag i massmedier. Vi har flera ben att stå på. Vi jobbar med vattenrening, biogas, geoenergi och borrning. Det är en bra mix, säger Peter Bäckström.

Jerker Hagman
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons