Annons

Rusning efter nya husavdraget

Sedan 1 juli har Skatteverket betalat ut 177 miljoner kronor i skattereduktion för hushållsnära tjänster och rot-arbeten.
Näringsliv • Publicerad 19 augusti 2009
Bild: Scanpix
Bild: ScanpixFoto: 

Skatteverket har hittills tagit emot drygt 26 000 ansökningar.

Men många företag riskerar att få vänta på sina pengar eftersom ansökningarna är felaktigt infyllda.

Annons

Vid halvårsskiftet infördes den nya fakturamodellen som innebär att skattereduktionen för hushållsnära tjänster och arbeten inom ramen för rot dras av direkt på fakturan. Företaget som säljer tjänster ska sedan skicka in en ansökan om avdrag till Skatteverket för att få tillbaka skattereduktionen.

"Det är jätteviktigt att företagen fyller i sina ansökningar korrekt. Annars riskerar de att inte få sina pengar utbetalade i tid", skriver Pia Blank Thörnros, rättsexpert på Skatteverket i ett pressmeddelande.

Är ansökningarna rätt ifyllda betalar Skatteverket ut pengarna inom tio dagar.

Vanliga fel är att kundernas personnummer inte stämmer eller att fastighetsbeteckningen fattas på bostaden där arbetet utförts. Många företag skickar också in en ansökan innan de fått betalt av kunden eller glömmer att skriva under blanketten enligt Pia Blank Thörnros.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons