Annons
Nyheter

19-åring hittades mördad

Vid midnatt natten till tisdagen hittades en 19-åring kvinna avliden på en gård i Vollsjötrakten. Kvinnan misstänks ha blivit mördad. I nuläget finns ingen misstänkt.
Nyheter • Publicerad 4 augusti 2009
Bild: Gustav Wennerholm
Bild: Gustav WennerholmFoto: 

Kvart över elva på måndagskvällen ringde den 19-åriga kvinnans föräldrar till polisen. De ville då anmäla sin dotter som försvunnen.

– Enligt de första uppgifterna vi har ska det inte varit några konstigheter. Kvinnan ska inte ha varit upprörd eller nedstämd, säger Calle Persson från polisens länskommunikationscentral.

Annons

Enligt polisens uppgifter ska familjen inte sett eller hört något från kvinnan sedan klockan 19 på söndagen.

– Men det är en så pass gammal tjej att det inte behöver vara något konstigt i sig, säger Lars-Håkan Lindholm, informatör vid polisen.

Efter familjens samtal till polisen skickades en patrull till platsen för att samla in mer information. Nästan samtidigt som polisen kom fram till platsen hittades kvinnan av ett syskon i ett utrymme i anslutning till bostaden.

– Polisen kunde direkt konstatera att kvinnan var död och att det fanns skador på hennes kropp. Så de spärrade av området med en gång, säger Lars-Håkan Lindholm.

Ytterligare patruller kom snabbt till platsen liksom även tekniker och rättsläkare.

Och tidigt på tisdagsmorgonen konstaterades det att någon tagit livet av kvinnan. Hon hade bland annat skador på kroppen som tydde på yttre våld.

Men länskriminalen som har hand om fallet vill inte gå in på några som helst detaljer. Varken om typen av skador, eventuella mordvapen eller hur länge kvinnan legat på platsen innan hon hittades.

Gården var helt avspärrad under dagen med polis på plats för att hålla obehöriga borta medan den tekniska undersökningen fortsatte.

Förhören med familjemedlemmarna avslutades under eftermiddagen och polisen fortsatte med att prata med grannar och andra som rört sig i området.

– Vi försöker skapa oss en bild av kvinnans umgängeskrets också. Om det varit några bråk, hot eller kärleksdraman den senaste tiden. Vi är öppna för allt och låser oss inte vid något spår för tillfället, säger Lars-Håkan Lindholm.

Polisen rubricerar det hela som mord, men har ännu ingen misstänkt.

Louise Cronholm och Fredrik Larsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons