Annons
Nyheter

21-åring dömd till fängelse för knarkbrott

En 21-årig man från Kristianstad dömdes på valborgsmässoafton till fyra månaders fängelse för bilstöld och narkotika. Polisen gjorde i oktober och november förra året tillslag mot ställen där mannen befann sig.
Nyheter • Publicerad 30 april 2001

Då hittades bland annat 0,12 gram heroin, cirka 35 gram cannabisharts, totalt 210 narkotikaklassade diazepamtabletter och 20 flunitrazepamtabletter samt en våg hos honom.

Mannen dömdes också för att han rökt heroin och hasch och intagit diazepam både i höstas och i mars. Dessutom stal han en bil på Niklasgatan i Åhus i slutet på mars.

Annons

Den 21-årige mannen erkände allt som åklagaren lade honom till last vid rättegången.

Frivården anser i ett yttrande att mannen har ett uppenbart övervakningsbehov, bland annat med hänsyn till hans missbruksproblematik och risken för fortsatt brottslighet.

Samtidigt framhåller frivården att det i nuläget är svårt att ge en ny övervakning ett meningsfullt innehåll, eftersom han har svårt att passa tider och dessutom inte tycks intresserad av att i handling påbörja en förändra av hans missbruk. Han är helt enkelt inte motiverad.

Därför föreslog frivården, för ovanlighetens skull, ett fängelsestraff. Tingsrätten kom också fram till att det för närvarande inte finns något annat alternativ än att döma till fängelse. Tingsrätten tog hänsyn till att mannen begått de nya brotten under löptiden för en skyddstillsyn med övervakning.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons