Annons
Nyheter

24-åring anlade brand i cell i natt

Uppdaterad 13.55 En 24-årig man anlade vid halv tretiden, natten till tisdagen eld i en cell i polishuset i Kristianstad. Mannen hade fått mycket rök i sig och fördes medvetslös till Centralsjukhuset. Polisen fick samtidigt kalla på räddningstjänsten för att vädra ut brandröken ur polishuset.
Nyheter • Publicerad 3 april 2001

Mannen blev omhändertagen för fylleri på Grönängsplan i Hässleholm vid ettiden på natten. Han kördes till Kristianstad och låstes in i en så kallad fyllecell för tillnyktring.

Efter någon timme började det lukta rök i arrestavdelningen. Det var 24-åringen som tänt eld på madrassen i cellen.

Annons

I cellen hittades en cigarettändare. Det är fortfarande oklart om mannen av misstag lyckats få med sig tändaren in i cellen eller om den av någon anledning legat kvar där.

Mannen skrevs ut från sjukhuset vid femtiden på morgonen. Han greps då formellt som misstänkt för mordbrand. Ärendet kommer under dagen att överlämnas till åklagare, som får ta ställning till om mannen ska anhållas. Mannen var under förmiddagen fortfarande så berusad att han inte kunde förhöras. När förhören inledes med honom strax efter lunch förklarade han att han inte minns något av händelsen.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons