Annons
Nyheter

65-årig biltjuv i Kristianstad blev häktad

Den 65-årige man som stal en bil på Södra Kaserngatan i fredags eftermiddag har nu häktats av tingsrätten. Häktningen motiveras med risken att mannen annars fortsätter med brottslig verksamhet.
Nyheter • Publicerad 10 april 2001

Han är dömd åtskilliga gånger under årens lopp för bland annat stölder och bilstölder.

Mannen lovade härom året en domare i Kristianstad att sluta stjäla bilar i hopp om att han skulle får ett lindrigare straff. När han bara ett par månader senare åter ställdes inför samma domare för en ny bilstöld påminde hon honom om löftet som han då brutit.

Annons

– Man är väl inte sämre människa än man kan ändra sig, replikerade han.

Det var vid 14.30-tiden i fredags som den 65-årige mannen hoppade in i en Saab 9000 på Södra Kaserngatan mitt framför ögonen på bilägaren. Han började köra iväg, samtidigt som bilägaren sprang vid sidan om bilen och knackade på sidorutan.

Ett stort polispådrag sattes in i jakten på den stulna bilen. Efter en timme greps mannen i bilen på Torggatan i Tollarp. Han verkade då narkotikapåverkad och misstänks därför även för ringa narkotikabrott.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons