Annons
Nyheter

Allvarlig krock på E 22

En allvarlig bilolycka inträffade vid 19-tiden under måndagskvällen strax söder om Ekerödsrasten på E 22: an. Det var två personbilar som frontalkolliderade.
Nyheter • Publicerad 9 december 2002
Räddningspersonalen fick jobba i nästan 45 minuter innan man fick loss mannen och kvinnan i Nissan Primeran. Båda två skadades svårt.
Räddningspersonalen fick jobba i nästan 45 minuter innan man fick loss mannen och kvinnan i Nissan Primeran. Båda två skadades svårt.Foto: 

Den kraftiga kollisionen inträffade när en Nissan Primera och en SAAB 9-5 möttes på samma körbana. Än är det osäkert vilken av bilarna som kom över på fel sida av vägen, men mycket tyder på att det var Nissan Primeran i norrgående riktning som gjorde det. I den bilen färdades två personer: en manlig förare, född 1965, och en kvinnlig passagerare född 1982. I SAAB:en färdades en familj på tre personer: mamma, pappa och ett litet barn i baksätet. En tredje bil körde bakifrån in i den krockade SAAB:en. Den kollisionen var emellertid inte så allvarlig.

Olyckan inträffade i en långdragen vänsterkurva och väglaget var torrt och fint. De båda personerna i Nissan Primeran skadades allvarligast. De satt fastklämda i 45 minuter. Även föraren i SAAB:en satt fastklämd. Ambulanser från Kristianstad, Eslöv, Hörby och Lund var på plats. Samtliga inblandade fördes till sjukhus. Trafiken på E 22 var helt stoppad till ungefär 20.30. Stoppet orsakade långa bilköer.

Jimmy Vulovic

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons