Annons
Nyheter

Anderw Lloyd Webber-kväll i Kristianstad

En internationell trupp på 50 personer är på turné med en show som hyllar den moderna musikalscenens störste, Andrew Lloyd Webber. Kristianstad får besök 19 april. Bakom produktionen står holländska Wim Wigt.
Nyheter • Publicerad 5 april 2001

Svensk promotor är Bosse Stenhammar som är mest känd för jazzsatsningarna på Mosebacke och Skeppsholmen i Stockholm.

Under tre veckor i höstas turnerade samma Webber-sällskap framgångsrikt i Sverige och nu är de tillbaka på allmän begäran.

Annons

– Den här gången är det 29 städer i Sverige och Norge som får besök, berättar Bosse Stenhammar.

Till dessa städer hör alltså Kristianstad och här placeras musikalshowen på Södra Kasern.

– Vad jag förstår kan Södra Kasern ta emot en publik på 700 personer och då är det en lokal i rätt storleksordning, tycker Bosse Stenhammar och berättar vidare om föreställningen:

– Ensemblen är ungdomlig och har medlemmar från olika delar av världen. Några kommer från Nya Zeeland och Australien, solisterna från England och USA. Med följer också en 18 man stark orkester med smokingkrav.

Showen beräknas pågå i två timmar och under den tiden framförs välkänd musik ur var och en av Andrew Lloyd Webbers populära musikaler: Jesus Christ Superstar, Evita, Cats, Starlight Express, The Phantom Of The Opera, Sunset Boulevard, Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat och Whistle Down The Wind.

Anders Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons