Annons
Nyheter

Ännu livshotande för influensasjuk

Tillståndet är fortsatt allvarligt och livshotande för den 22-årige man som smittats av svininfluensan och som vårdas med konstgjord lunga, uppger Karolinska universitetssjukhuset i Solna.
Nyheter • Publicerad 23 augusti 2009

Tillståndet är oförändrat för den 22-årige man som smittats av svininfluensan och som vårdas med konstgjord lunga på Karolinska universitetssjukhuset i Solna. – Det är fortsatt som vi har sagt tidigare, allvarligt och livshotande, säger Susanne Bergqvist vid sjukhusets pressjour till TT på söndagen. Mannen flyttades till sjukhuset den 20 juli efter att ha vårdats i respirator i Norrköping. Hans influensafall är det allvarligaste hittills i Sverige. Den 24 juli överfördes också en smittad gravid skotsk kvinna till Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Även hon vårdades med extern lunga men hennes tillstånd har sedan dess förbättrats och hon har fått lämna sjukhuset.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons