Annons
Nyheter

Återfunna Tranströmdikter ges ut

Nyheter • Publicerad 6 april 2001

Återfunna Tranströmdikter ges ut för första gången. Det lilla Uppsalaförlaget Edition Edda har gjort ett litterärt scoop. Den 15 april fyller poeten Tomas Tranströmer 70 år. Och lagom till högtidsdagen ger förlaget nu ut ett tunt häfte: Fängelse. Häftet innehåller nio stycken treradiga haikudikter, som Tranströmer skrev redan 1959.

I samband med genomgången av äldre brev i höstas, återfanns haikudikterna. Förlagschefen och litteraturkritikern Magnus Ringgren, god vän med Tranströmer, var inte sen att tacka ja till förslaget att ge ut dem. Och i dagarna utkommer häftet i en bokhandelsupplaga på 2000 exemplar.

Häftet med Tranströmers fängelsedikter är tryckt på Fårö, i ett gammaldags blytryckeri och bokbinderi. Bokens layout är gjord av den kände formgivaren Christer Jonsson. (PM)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons