Annons
Nyheter

Bar varnas för full bartender

Bartendern var så full, att han låg över bardisken. Socialförvaltningen rekommenderar därför att Kristianstadskrogen där bartendern jobbade varnas för bristande omdöme.
Nyheter • Publicerad 15 januari 2004

Enligt Sveriges Hotell- och Restaurangföretagares alkoholregler får personal inte dricka alkohol på jobbet. Att en bartender på en populär innekrog i centrala Kristianstad hade trotsat de reglerna stod utom allt tvivel vid en kontroll i höstas.

I slutet av november besökte personal från socialförvaltningen dansstället, efter an anonym anmälan om att personalen på stället brukade vara onyktra och bjuda gästerna på drinkar.

Annons

Besöket bekräftade anmälan. Barpersonalen skålade med gästerna, men vad som fanns i glasen kunde socialens personal inte avgöra. Strax före stängning var bartendern "uppenbart berusad så att han hängde över bardisken" rapporterade kontrollanterna som också kunde konstatera att entréavgiften inte slogs in i kassaapparaten.

Socialnämnden kan dra in serveringstillståndet på grund av det inträffade, men föreslås att bara tilldela barägarna en varning. Eftersom den aktuelle bartendern redan är avskedad på grund av sitt uppförande, och övrig personal fått underteckna att de tagit del av alkoholreglerna, anser utredningssekreterare Bertil Andersson att det räcker att tilldela bolaget en varning.

Åsa Carlsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons