Annons
Nyheter

Barn- och ungdomshabiliteringen fick pris

Barn- och ungdomshabiliteringen fick 100 000 kronor. Barn- och ungdomskliniken på CSK erhöll 20 000 kronor. Förstå att det var uppsluppen stämning på de båda enheterna.
Nyheter • Publicerad 6 december 2002
Enhetschef Petra Bovide Lindén vid visar stolt upp den check på 100 000 kronor som hon fått av Lions.
Enhetschef Petra Bovide Lindén vid visar stolt upp den check på 100 000 kronor som hon fått av Lions.Foto: Barn och ungdomshabiliteringen

– Vi känner glädje och lycka. Att det skulle röra sig om så mycket pengar vågade vi aldrig drömma om. Pengarna kommer väl till pass och skapar bättre möjligheter för den uteplats med bra miljö som planerat för. Och skulle det bli pengar över så tänker vi sätta in hjälpinsatser där det så väl behövs, förklarar Petra Bovide Lindén, enhetschef på Barn och ungdomshabiliteringen.

Också Mats Edin, chef på Barn och ungdomskliniken, var glad över penninggåvan.

Annons

– Vi är givetvis glada. Att kunna stötta sjuka barn i en svår situation är skönt. Vi har redan fått 10 000 till sjukhusclownerna sade han.

Bakom gåvan står de sju Lionsklubbarna i Bromölla, Bromölla/Karolina, Kristianstad, Södra Gärds, Tollarp, Wä och Åhus som nu har samlat in 80 000 kronor att fördela åt projektet Sjuka barn i Kristianstad-projektet.

– Klubbarna har bestämt att 50 000 kronor skall tillfalla Barn- och Ungdomshabiliteringen i Kristianstad. Efter framställan till Lions Distrikt 101 Södra, som klubbarna tillhör, har distriktsrådet beslutat tillskjuta lika mycket berättar Leif Dahlquist, president i Åhus Lions Club.

– Pengarna skall användas till specialutrustning (gungor med mera) på en lekplats för barn med rörelsehinder som skall färdigställas under våren 2003 samt till anskaffning av pröva på hjälpmedel för utlåning till barn med funktionsskador, säger Leif Dahlquist.

Lars Åström

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons