Annons
Nyheter

Beröm till nyårsrevyn i Kristianstad

Nyårsafton: Kristianstadsbladets kulturredaktör Sune Johannesson har sett Ingvar Anderssons nyårsrevy i Kristianstad. Här kommer hans snabbrecension direkt efter premiären. Hela recensionen finns att läsa på webben och i papperstidningen på torsdag.
Nyheter • Publicerad 31 december 2002
recensent är nöjd med nyårsrevyn, men efterlyser mer lokala inslag.
recensent är nöjd med nyårsrevyn, men efterlyser mer lokala inslag.Foto: Kristianstadsbladets

"Ingvar Anderssons nyårsrevy 2003 i Kristianstad bjuder på ett stort antal nummer, där sketcher blandas med monologer och sång- och dansnummer.

Mixen ger en variationsrik kväll, detta tillsammans med en skicklig ensemble innehållandes såväl stor entusiasm och glädje, som erfarenhet, skapar god stämning i teatersalongen.

Annons

Som revy fungerar den utmärkt. Som lokalrevy över ett år i Kristianstad betydligt sämre. Av de runt 30 numrena har en handfull lokal anknytning, vilket är alldeles för lite, inte minst med tanke på att det är de lokala kommentarerna som går hem bäst hos publiken.

De som får slängar av den komiska sleven är givetvis politikerna, med Christer Ewe och sjöbopartiet i spetsen.

Den pampiga finalen är en kraftfull dom över Ewe och det han gjort för Kristianstad. Andra det skämtas om är bland annat den nya Posten, polisen, byråkratin och pösiga chefer med höga löner."

Sune Johannesson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons