Annons
Nyheter

Birger Ericsson får byggnadsmiljöpris

Birger Ericsson, den tidigare chefen för Musik i Skåne, får Kristianstads kommuns byggnadsmiljöpris för år 2001. Priset, är 10 000 kronor och ett hedersomnämnande.
Nyheter • Publicerad 25 april 2001

Birger Ericsson får det för sitt arbete med att rusta upp IOGT-logen Wrangels Minne i Färlöv.

"Byggnaden har återställts och rustats på ett hänsynsfullt och noggrant sätt, så att den gamla miljön kan upplevas. Genom sitt breda kulturintresse gör också Birger Ericsson byggnaden tillgänglig för musik, evenemang och upplevelser inte alltid olikt den gamla logens tidigare historia", skriver byggnadsnämnden i sin motivering till beslutet.

Annons

– Just byggnadens framtida användning har haft betydelse för byggnadsnämndens beslut att stödja Birger Ericsson arbete ekonomiskt och för att han får byggnadsmiljöpriset, förklarar Lennart Malmgren (m), vice ordförande i byggnadsnämnden.

Birger Ericsson får ta emot byggnadsmiljöpriset den 22 maj.

Matti Stenrosen

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons