Annons
Nyheter

Bruno Wintzell har avlidit

Operasångaren, programledaren och forne huvudrollsinnehavaren i Jesus Christ Superstar, Bruno Wintzell, avled på söndagen.
Nyheter • Publicerad 2 december 2002

Han led sedan många år av cancer och vårdades på Karolinska sjukhuset i väntan på en stamcellstransplantation. Sjukdomen drabbade sångaren för första gången för 30 år sedan och 1998 kom den tillbaka med full kraft.

Bruno Wintzell slog igenom 1963 när han sjöng i folkparkerna med Lill-Babs. I slutet av 1960-talet var han operasångare.

Annons

Han hade roller i både Hair och Jesus Christ Superstar på 1960- och 70-talet. Men när han själv försökte sätta upp den senare i Stockholm 1985 slutade det med personlig konkurs. Han ruinerades men föll tillbaka på sin ekonomutbildning och började arbeta som ekonomisk rådgivare i Bryssel.

Förhållandet med skådespelerskan Goldie Hawn inleddes när de båda var med i Hollywoodfilmen Flickan från Petrovka 1974. De höll kontakten genom åren, även efter förhållandets slut.

Karriären hade både toppar och dalar. Bland de senare kan nämnas hans tid som programledare tillsammans med Dominika Peczynski i det utskällda tv-programmet Tutti Frutti 1994.

Bruno Wintzell blev 58 år. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons