Annons
Nyheter

Dagvårdspatienter får parkera fritt utanför CSK

Nyheter • Publicerad 17 januari 2001

Dagvårdspatienter, som kör egen bil till CSK, ska kunna få ett tillfälligt parkeringstillstånd, som gör att de slipper lägga i pengar i P-automaten.

Dessa patienter får, när de kommer till dagvården, veta att de dagliga resorna är kostnadsfria. Antingen får de milersättning, som betalas ut av sjukresefunktionen vid kassan till de som kör egen bil, eller så får de ersättning för busskostnaderna. Patienter som behöver åka samres betalar ingenting.

Annons

Avdelningschefen för Rodeon har fått påstötningar från patienter, som konstaterat att resorna ju inte blir avgiftsfria om man ska betala parkeringsavgift varje dag.

Därför har hon och enhetens kurator föreslagit sjukhusledningen att de olika dagvårdsavdelningarna får tillfälliga parkeringstillstånd, som kan delas ut till patienterna.

Jean Jönsjö, chef för transportsektionen på CSK, ser inga problem att ordna dessa tillfälliga tillstånd. Han räknar med att frågan ska lösas.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons