Annons
Nyheter

Dubbelt så dyrt med skolläkare

Kristianstads kommun spräckte sin budget för skolläkare rejält förra året. De 33,5 timmar per vecka som skolläkartjänsterna omfattar kostade 1,2 miljoner kronor istället för planerade 580 000 kronor.
Nyheter • Publicerad 23 april 2001

Orsaken till fördyringen är dels en utökning av tjänsterna, dels att timkostnaden ökat från högst 700 kronor till högst 1 100 kronor.

För att få ner kostnaderna föreslår barn- och utbildningsförvaltningen att en fast halvtidstjänst som skolläkare inrättas. Denne ska främst arbeta med grundskolorna i centrala Kristianstad och skolorna i Vä, Önnestad, Fjälkinge samt särskolan.

Annons

Skolläkartjänsterna för skolorna i Näsby, Tollarp, Degeberga och Åhus ska även i fortsättningen köpas in. Det gäller även för gymnasieskolorna.

Enligt förslaget skulle detta innebära att den totala kostnaden för skolläkartjänsterna, i innevarande års prisnivå, skulle bli 762 000 kronor.

Matti Stenrosen

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons