Annons
Nyheter

Fiskaffär eldhärjad

Det är fortfarande oklart vad som orsakade branden på lille julaftons morgon i fiskbutiken Nils Pers Fisk på Äspetsidan i Åhus.
Nyheter • Publicerad 23 december 2002
Nils Pers Fiski Äspet eldhärjades i morse.
Nils Pers Fiski Äspet eldhärjades i morse.Foto: Fiskaffären

Den hundra kvadratmeter stora byggnaden var redan övertänd när brandkårerna från Åhus och Kristianstad kom fram vid halv sextiden på morgonen.

För ägaren Johan Wulf är branden ett hårt slag.

Annons

– Fruktansvärt, säger han. Vi har jobbat dag och natt den senaste tiden och hade bara julens beställningar kvar att leverera.

Brandmännen fick koncentrera sig på att hålla nere branden och hindra att den skulle sprida sig i hamnområdet. Eftersläckningen pågick under större delen av förmiddagen.

– Min fru var på väg ner till fiskaffären, när larmtjänsten ringde, berättar Johan Wulf. Detta är helt ofattbart.

Hur branden har uppstått är oklart. Johan Wulf har själv inga misstankar. Det vistas inte mycket folk i området kring fiskehamnen och segelsällskapet vid den här tiden på dygnet och inte heller vid den här tiden på året.

– Som väl är har ingen människa kommit till skada, säger Johan Wulf, som gjorde en efterlängtad öppning av sin nya butik så sent som till påsk i år.

Då hade han under en rad av år sålt fisk direkt från sin bod i fiskehamnen, men bestämt sig för att öppna butik. Hans eget fiskande fick därmed stå åt sidan en del och han har själv stor del i byggandet av butiken.

Nu återstår i stort sett bara en yttervägg av det som var Nils Pers Fisk i Åhus. Värden till miljonbelopp har gått upp i rök och med dem de beställningar inför julhelgen som låg packade och klara för utlämning under lille julafton.

Karin Hallengren

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons