Annons
Nyheter

Flashback ute igen

Nyheter • Publicerad 11 januari 2001

INTERNET. Nätsidan Flashback som i höstas blev utslängd från alla internetleverantörer har nu återuppstått. En privatperson i Amsterdam har speglat hela sidan och sänt ut den igen. Flashback har gjort sig kända och ökända för att utan censur publicera alla sorts åsikter och det är framförallt de nynazistiska budskap som publicerats på sidan som fått många att reagera negativt. I oktober blev Flashback avstängda från nätet av teleoperatörerna KPNQwest och Tele1Europa trots att de inte gjort något fel i laglig mening.

Jan Axelsson som drivit sidan ser den som en viktig del av yttrandefriheten. Men han har ingen del den speglade versionen, istället är det Zenon Panoussis som tidigare publicerat scientologkyrkans bibel på nätet som lagt ut den. Jan Axelsson har dock planer på att satsa ännu mer på Flashback i framtiden och även ge ut den som papperstidning. PM

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons