Annons
Nyheter

Förhören fortsätter med butikstjuvar

Klockan tio på lördagsförmiddagen återupptogs förhören med de tre män från Polen som greps i Kristianstad i fredags eftermiddag. Männen misstänks för flera butiksstölder.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2001

Det började med att två av männen, 19 och 28 år gamla, fångades av väktare vid 15.30-tiden i fredags när de varit på Intersport och stulit en märkeströja för tusen kronor.

Polisen visste då inte hur männen tagit sig till Kristianstad eller om de var i sällskap med någon.

Annons

Vid halv femtiden dirigerades flera polisbilar till Resecentrum, eftersom det var oroligt och stökigt där bland kända missbrukare.

Samtidigt fick polisen ögonen på en bil som verkade misstänkt. Bilen hade polska registreringsskyltar. I den fanns en 26-årig man, bekant till det två gripna.

Också han greps och fördes till polishuset. Polisen letade genom bilen och hittade då mängder av varor som misstänks vara stulna i olika butiker.

Polisen försöker nu spåra butikerna. Annars får varorna, främst kläder, lämnas tillbaks.

Åklagare vänats tidigast på söndag ta ställning till om männen ska begäras häktade. Förhören fortsätter också på söndag.

Av Lennart Svenezon 044-18 55 68
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons