Annons
Nyheter

Första spadtaget till Kristianstads nya konsthall

På torsdagen togs första spadtaget till Kristianstads nya konsthall i närvaro av politiker, kommuntjänstemän, och museifolk samt entreprenörer. – En historisk dag och nu ser vi fram emot december när konsthall invigs. Den nya konsthallen kommer att inbära ett rejält lyft för kommunen och hela regionen, förklarade kommunalrådet Bo Kristiansson.
Nyheter • Publicerad 26 april 2001
på nya konsthallen på museets gård. Från vänster: Nils-Arne Bidsell, Mats Krook, Kent-Olle Johansson, Christer Ewe och Bo Kristiansson.
på nya konsthallen på museets gård. Från vänster: Nils-Arne Bidsell, Mats Krook, Kent-Olle Johansson, Christer Ewe och Bo Kristiansson.Foto: Första spadtaget

Invigningen förrättas av Sune Nordgren och förste utställare i december blir Ulf Trotsig.

Inte nog med att Kristianstad får en ny konsthall på 450 kvadratmeter i Postens tidigare lokaler vid Stora Torg. Regionmuseet kommer samtidigt att få en ny hörsal och ett nytt café. En gång av glas, som också blir den nya entrén, kommer att länka samman museet med den nya Konsthallen.

Annons

Ombyggnaden är kostnadsberäknad till cirka 12 miljoner kronor.

– Det här kommer att bli en korsbefruktning som bli ytterst värdefull för Kristianstads och hela regionens vidkommande. Konst är ju ett skånskt fenomen. Vi tycker att vi bör spela en större roll här uppe i Kristianstad. Förutsättningarna är ju goda, satsningen berömvärd och konsten kommer säkert att sprida sig som ringar på vattnet i regionen tror Bengt Åke Kjell, chef för kultur och fritid.

Lars Åström

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons