Annons
Nyheter

Förtroendet för färdtjänsten minskar

Förtroendet för färdtjänsten minskade åter i november. Jämfört med november förra året reste 15 procent färre personer med färdtjänsten.
Nyheter • Publicerad 10 december 2002

– Det är inte alls bra. Naturligtvis är det en följd av de problemen som finns som gör att färre vågar åka med färdtjänsten. Man vet ju inte om man blir hämtad eller ej, säger färdtjänsthandläggaren på Kristianstads kommun, Bo Rosengren.

Problemen med färre som använder sig av färdtjänstresor är inte nya. Det var ännu värre i somras. Under juli och augusti minskade antalet resor i kommunen närmare 30 procent, jämfört med samma tid 2001.

Annons

Sedan återfick resenärerna förtroendet för färdtjänsten under september och oktober.

– Då var resandeströmmarna uppe i en normal nivå och lika många reste som under dessa månader året innan, säger Bo Rosengren.

I slutet av oktober blev hela Östra Skåne anslutna till beställningscentralen i Helsingborg och klagomålen via telefon om missade resor, försenade hämtningar och långa omvägar började åter strömma in.

Nu har omsorgsförvaltningen siffrorna svart på vitt att färre brukare vågade använda sig av färdtjänst.

Marcus Haraldsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons