Annons
Nyheter

Fortsättning i Tensta konsthall

Nyheter • Publicerad 8 januari 2004

KONST. Tensta konsthalls utställning med den israeliske konstnären Amit Goren i slutet av januari kommer att genomföras trots att det finns ett kontrakt som säger att utställningen ska göras av konsthallens sparkade chef Gregor Wroblewski.

Kontraktet har undertecknats av Wroblewski och Historiska museets chef Kristian Berg, som också är ekonomiskt ansvarig för kulturprogrammet "Making differences" som genomför olika arrangemang i samband med konferensen om folkmord i Stockholm.

Annons

När kontraktet undertecknades hade Wroblewski inte längre rätt att ensam sluta överenskommelser för konsthallens räkning och Thomas Nordanstad, konstnärlig ledare för Making Differences, säger till Svenska Dagbladet att man istället kommer att samarbeta med styrelsen för konsthallen och kuratorn Celia Prado.

Gregor Wroblewski avskedades 23 december förra året. (TT Spektra)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons