Annons
Nyheter

Frågor kring enhetlig bebyggelse i Skyrup

HÄSSLEHOLM. Tomtägarföreningen Stora Skyrup har i en skrivelse till kommunstyrelsen i Hässleholm begärt besked om vilka byggnadsnormer som råder i området. På område 6 inom Skyrup, närmst Finjasjön, byggdes under åren 1976–1981 21 hus på områdets totalt mer än 60 tomter. De dåvarande husbyggarna hade strikta regler för husens utseende, man rekommenderades att välja mellan ett begränsat antal hustyper och slammade fasader var obligatoriskt.
Nyheter • Publicerad 23 april 2001

Området fick viss stil och trevlig karaktär, men nu har det tillåtits bebyggelse som starkt avviker från områdets övriga hus.

Föreningen förundrar sig över att byggansvariga i kommunen kunnat bevilja bygglov till dessa fastigheter.

Annons

– Vad vi har invändningar emot är inte en avvikelse från någon strikt ram, men en avvikelse som är så flagrant att det stör områdets hela karaktär. Då flera liknande fall av ny bebyggelse, av sådan avvikande karaktär inte kan vara önskvärd varken från kommunens sida eller av oss nuvarande boende, vädjar vi till ansvariga uppmärksamma frågan, säger tomtägarföreningen i sin skrivelse till kommunen.

Föreningen uttrycker också sin förvåning över att området klassas som fritidsområde, när 15 av de 21 husen bebos av permanentboende.

Genom att området klassas som fritidsområde så får fastighetsägarna själv betala vägunderhåll och gatubelysning.

Ewe Nilsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons