Annons
Nyheter

Frontalkrock vid Gualöv

Strax före klockan tolv frontalkrockade två personbilar, en polskregistrerad Honda och en Saab, vid den södra infarten till Gualöv. Fyra personer blev skadade. Föraren av den polska bilen fördes med svåra skallskador till neurokirurgen i Lund.
Nyheter • Publicerad 2 januari 2004
Den polskregistrerade Hondan blev så svårt demolerad att räddningspersonalen fick skära loss taket för att få loss de skadade.
Den polskregistrerade Hondan blev så svårt demolerad att räddningspersonalen fick skära loss taket för att få loss de skadade.Foto: 

Räddningspersonal arbetade febrilt vid olycksplatsen och tre av de skadade fördes till CSK i Kristianstad.

Olyckan skedde där vägen är rak och sikten god. I Hondan färdades två yngre personer, en man och en kvinna, och i Saaben två personer i 60-årsåldern.

Annons

Av allt att döma kom Hondan från Bromöllahållet och kom över på fel sida av vägen. Föraren av Saaben försökte väja, men kunde inte unvika frontalkollisionen.

Saaben slog runt och hamnade i diket.

Vid olyckstillfället var det totalstopp på E22 och trafiken dirigerades in genom Gualöv. Nu är vägen rensad och städad och det är åter möjligt att köra på E22 förbi Gualöv.

Räddningstjänst från både Bromölla och Kristianstad och fyra ambulanser deltog i räddningsarbetet.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons