Annons
Nyheter

Fyra personer häktade för åldringsrån

Tingsrätten häktade på måndagen de två kvinnor, 35 och 43 år, och två män, 22 och 44 år, från Malmö som misstänks för rånet mot en 84-årig dam på Oxhagsvägen i Kristianstad vid lunchtid i fredags.
Nyheter • Publicerad 12 januari 2004

Häktningarna motiveras med risken att de misstänkta annars fortsätter med brott eller pratar sig samman för att försvåra polisutredningen.

Alla fyra nekar till brott, trots att tre av dem gick rakt i famnen på polisen efter åldringsrånet. Den 44-årige mannen greps när han satt i bil på Sommarlustvägen och väntade på de andra tre.

Annons

Kvinnorna och den 22-årige mannen säger att de skulle besöka en bekant, men råkade ta fel på lägenhet och hävdar att pengarna de hade på sig vid gripandet var deras egna.

Det började med att en granne till kvinnan ringde polisen vid kvart i ettiden på fredagen. Han hade sett två för honom obekanta kvinnor gå in i grannens lägenhet.

Tre polisbilar ryckte ut mot adressen. En av polisbilarna var framme efter bara någon minut. Polismännen rusade in i trappan och mötte då de två kvinnorna och en 22-årig man när dessa var på väg ut från lägenheten. Det visade sig att mannen lurat sig in i lägenheten genom att påstå att han var rörmokare och kom från Kristianstadsbyggen. Under tiden som han spolade vatten i köket och bad den 84-åriga damen provsmaka passade de två kvinnorna på att smyga in och leta efter kontanter.

En polisbil på väg till Oxhagsvägen reagerade på en bil med en ensam man som stod parkerad på Sommarlustvägen. En kontroll visade att den 44-årige mannen satt och väntade på de tre personer som varit i lägenheten.

– Vi kommer nu att undersöka om de fyra kan kopplas till några av de andra åldringsbrott som följt samma mönster i bland annat Kristianstad och Hässleholm, säger en av polisens utredare, Per-Åke Nilsson.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons