Annons
Nyheter

Hallå där

Nyheter • Publicerad 30 januari 2004
Jan-Bertil Andersson i ateljén.
Jan-Bertil Andersson i ateljén.Foto: 

Jan-Bertil Andersson, konstnär, du öppnar idag en utställning på Neon Gallery, Brösarp, som du kallat för "elstolpar".

Vad döljer sig bakom detta?

Annons

– Ett urval av 300 teckningar kring det här temat, som jag gjorde i Montreal där jag vistades en period både 2001 och förra året.

Varför just elstolpar?

– För att det finns fruktansvärt mycket elstolpar i den staden. De utgör en tydlig grafisk bild och jag tog fasta på det. Det handlar om ett stadslandskap, inte om Montreal.

Vad gav dig detta intensiva tecknande?

– En väldig koncentration, och fördjupning i tecknandet. Eftersom det var en ny motivvärld för mig var det som om jag fick ta itu i det som nybörjare.

Övrigt?

– Jag visar också en videoprojektion jag kallar "Andningen". Under mitt tecknande gjorde jag dagliga promenader, därav andningen. Utställningen kommer också att förändras under perioden, teckningar kommer att skiftas och videon förändras. Det är ett försök för mig att promenera vidare, från ett yttre stadslandskap till ett inre landskap.

Sune Johannesson

Fotnot/

Efter vernissagen blir det kvällskonsert med norska elektroniska trion ARM (läs recension av deras nya cd på sidan 3).

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons