Annons
Nyheter

Hon vann en stressfri jul i radiotävling

ÖNNESTAD. Tina Rundcrantz brukar aldrig vinna, men den här gången ville det sig verkligen, för hon blev en av de lyckliga vinnarna av en ”stressfri jul” i en radiotävling.
Nyheter • Publicerad 22 december 2002
Tina Rundcrantz kikar förväntansfullt i en av matlådorna som Tomten hade med sig till henne.
Tina Rundcrantz kikar förväntansfullt i en av matlådorna som Tomten hade med sig till henne.Foto: 

Glädjen stod högt i tak och spänningen var på topp när mörkret sakta sänkte sig över Önnestad i eftermiddags. Tina Rundcrantz och hennes man, Fredrik Welander, hade bjudit in släkt och vänner för att fira vinsten, som bland annat bestod av att Tomten skulle komma med gran, klappar och mat. Förväntansfullt kikade sällskapet ut genom fönstren när klockan började närma sig 16-slaget och jo, då, visst var det väl Tomten som kom där borta på vägen? Tina Rundcrantz skyndade sig att öpnna dörrarna på vid gavel… ”Hoho, hoho, finns det några snälla barn i huset?” undrade Tomten. Villiam, Nelly och Herman gjorde stora ögon när Tomten stegade in i hallen med en gran i ena handen och en korg godis i den andra. Men rädda behövde de inte bli, för mamma och pappa var med. Mamman, Titti Axelsson, är syster till Tina Rundcrantz och hon och pappa Dan Axelsson tittade stolt på när barnen fick varsin klapp av Tomten. Sedan fick sällskapet hjälpa Tomten att bära in all julmat han hade med sig. Och det var tur att Tina Rundcrantz och Fredrik Welander även hade bjudit in vännerna Karin Klevenstål, Lasse Wemming och Pernilla Ewaldsson, för Tomten bjöd på ett julbord, där ingenting fattades. - Oh, jösses, vad här ska ätas! utbrast Tina Rundcrantz vid åsynen av all mat.

Sedan satte de sig till bords och njöt – kanske också av att skåda ut i vinternatten genom de nyputsade fönstren, för vinsten inkluderade även fyra timmars städning av hemmet och det räckte precis till fönstren på nedervåningen i det cirka 350 kvadratmeter stora tvåvåningshuset från 1906.

Peter Maunula

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons