Annons
Nyheter

Hovrätten mildrade dom för heroinförsäljning

Hovrätten i Malmö har mildrat domen från ett långt fängelsestraff till kontraktsvård för en 23-årig man från Kristianstad. Mannen har erkänt att han hanterat sammanlagt omkring 16 gram heroin i Kristianstad under hösten.
Nyheter • Publicerad 22 januari 2001

Tingsrätten gav mannen ett år och tio månaders fängelse. Men inför rättegången i hovrätten fanns det en utredning om kontraktsvård på rättens bord.

Hovrätten ansåg mot den bakgrunden att ett års missbruksvård med två års övervakning är att föredra framför ett fängelsestraff. Det betyder att mannen slipper avtjäna straffet om han fullföljer behandlingsplanen och sköter sig de närmaste två åren.

Annons

En 21-årig man köpte nästan allt heroin som 23-åringen skaffat i Malmö. Först fick han en leverans på åtta gram. Han sålde merparten som rökheroin till ett tiotal missbrukare i Kristianstad och rökte upp resten själv. När han hämtat ytterligare cirka sju gram slog polisen till och grep honom.

21-åringen dömdes i tingsrätten till ett år och sex månaders fängelse. Han brydde sig inte om att överklaga och avtjänar för närvarande straffet.

Polisen hade fått tips om att 23-åringen sålde heroin. Därför satte man hans lägenhet i ett av Kristianstads större bostadsområden under bevakning i lördagskväll i höstas. När 21-åringen lämnade lägenheten och cyklade in mot centrum stoppades han med heroin på sig. Därefter greps även 23-åringen och polisen gjorde husrannsakan i deras bostäder.

Missbrukarna fick betala 950 kronor till 21-åringen för ett gram rökheroin. Av det priset var en hundralapp hans egen förtjänst.

Av Lennart Svenezon Tel 044-18 55 68
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons