Nyheter

IFK Kristianstad vann mot Frölunda

HANDBOLL.IFK Kristianstad fick en bra start på omstartande division I. Det blev seger mot Frölunda med 28–21 (31–10). Segern säkrades i slutet av första och början av andra halvlek då IFK ryckte rejält.
Nyheter • Publicerad 27 januari 2001

IFK och Frölunda följdes åt i målprotokollet under matchens första 20 minuterna. Inget av lagen ledde med mer än ett mål.

Med tio minuter kvar åkte Frölunda på två utvisningar och IFK ryckte till sig en halvtidsledning med 13–10.

I början av andra fick Frölunda möjlighet att spela sex mot fyra och gick ikapp till 12–13.

Men då la IFK in en högre växel, gjorde sex raka mål och avgjorde matchen.

Laget höll avståndet med sju mål hela vägen fram till slutsignalen.

Bäst i IFK var målvakten, Artur Zareba, som noterandes för 25 räddningar – 15 fler än Frölundas båda målvakter tillsammans.

IFK:Jonas Bondesson 7, Björn Lindbergh 5, Thimmy Andersson 5 (2), Gustav Radell 4, Joachim Stenbäcken 3, Tobias Fredriksson 2, Peter Carlsson 2.